Copy och text

Det skrivna ordet är magiskt. En ändrad tonart kan få en text att gå från grå och trist till sprudlande läsvärd. Jag hjälper dig att skriva copy och texter för allt från annonser och white papers till tekniska faktatexter och sökmotoroptimerade webbtexter.

Copy

Reklam handlar ofta om att ändra ett beteende. Att få någon att köpa något, eller åtminstone sukta efter mer information. Rätt ord och angrepp hittar rakt in i hjärtat på mottagaren. Det är där riktigt bra copy kommer in i bilden. Det handlar inte så mycket om fakta, utan om ordens makt på mottagaren.

Tekniska artiklar

Här handlar det mer om att ta till sig fakta och sammanställa till en begriplig och målgruppsanpassad text. Det kan vara en artikel, ett pressmeddelande, text till web eller till en broschyr. 

Egentligen spelar det mindre roll vilken etikett som sitter på tjänsten. Resultatet är kombinationer av ord som leder till handling.

Sökmotoroptimerat

Kommer du ihåg när man alltid började med tryckt media och sedan slängde in det på webben? Antagligen, det är ju inte så länge sedan. 

Idag börjar man med webben. Då behöver orden vara vägda även på den omständligt kalibrerade sökmotor-optimeringsvågen.