Lägg resurserna rätt - gör en dubbel väsentlighetsanalys

Kraven på ett strukturerat hållbarhetsarbete kommer från många håll idag och det är svårt att få tiden och resurserna att räcka till. Vi hjälper dig att reda ut begreppen, fokusera på rätt saker och skapa affärsnytta på många plan. För hållbarhetsarbetet handlar inte bara om att leva upp till lagkrav och förväntningar från intressenter – ett väl genomtänkt hållbarhetsarbete kan ge både konkurrenskraft och ökad lönsamhet.  

Hållbarhetsstrategi

Hur går det till?

Vi använder en välbeprövad process för dubbel väsentlighetsanalys som utgår ifrån CSRD. Arbetet sker i nära samarbete med dig som kund och anpassas efter hur mycket ni vill göra själva. I vissa uppdrag fungerar vi mer som vägvisare, i andra projektleder vi analysen från start till mål – alltid med målet att analysen ska fungera som en kraftfull kompass för affärsnytta.

Vill du veta mer?

 

Ditt team

Åsa Backman

Rutinerad hållbarhetskonsult med mer än 25 års erfarenhet av företagsutveckling, marknadsföring och kommunikation inom stora och små företag och organisationer. Åsa är utbildad marknadsekonom, har en fil.kand.inom media och kommunikation och har vidareutbildat sig inom klimatledarskap, cirkulära affärsmodeller, hållbarhetsrapportering (GRI & CSRD) och strategisk hållbarhetskommunikation.

Antti Vainio

Antti har en gedigen erfarenhet inom hållbarhet från sin breda bakgrund både inom offentlig och privat sektor, där han bland annat stöttat företag i förberedelserna inför CSRD. Han har en bred kunskap om transport- och åkeribranschen från en rad roller, som bland annat politiskt sakkunnig hos infrastrukturministern. Han har även varit vice VD på Mellansvenska Handelskammaren och där jobbat nära företag inom flera olika branscher.

The others

Nätverket

Tillsammans med vårt breda nätverk av experter inom allt från klimatberäkningar och cirkulära affärsmodeller till social hållbarhet och verksamhetsstyrning kan vi bemanna de flesta hållbarhetsprojekt.