Film och reklam

Att göra film är enkelt idag. Vem som helst kan plocka fram sin smartphone, skapa en film på fem minuter och publicera den på Youtube, Vine eller någon annan kanal. Det är bra, men det blir alltid bättre kommunikation om man tänker till lite innan.

Bra filmer slår dock det mesta. Tänk Ica-Stig, Van Dammes epic split eller varför inte Volvo som låter Zlatan berätta sin historia? Film är svårt att överträffa. Alla filmer går självklart inte till historien, men med lite eftertanke kan du skapa mycket effektiv kommunikation med relativt enkla grepp.

Hur gör man?

Vi utgår ifrån vad det är du vill berätta, vem du vill berätta för och vad du förväntar dig för resultat. Därifrån tar vi fram en filmidé tillsammans. Nästa steg är att jag skriver manus som vi bollar tills alla är nöjda. Detta gör jag i samarbete med den som ska filma eller animera. Jag har väl inarbetade kontakter både för film och animering. Snart har du en film, redo att börja spridas.

Vad kostar det?

Det är nästan omöjligt att säga hur mycket en film kostar. När vi träffas första gången och diskuterar dina tankar får jag en bättre uppfattning om omfattning, filmbehov och tidsåtgång. Innan vi sätter igång får du en prisuppskattning att ta ställning till.

Hur sprider man filmen?

YouTube är en bra kanal att samla filmer på. Därifrån kan du sedan sprida den på din webbsida, i sociala kanaler och nyhetsbrev. Jag hjälper dig gärna att ta fram en strategi för lansering om du vill.