Om mig

Det är jag som driver företaget. Kul att du besöker min sida och är nyfiken på mig! Den korta historien är att jag är kommunikatör av hävd och urgammal vana, med universitetsutbildning i media och kommunikation, journalistutbildning från Poppius och marknadsekonomi från Berghs. Där ingår förstås också mer än 30 års arbetslivserfarenhet från rese-, läkemedels- och stålindustri. Den längre versionen börjar också på universitetet, men ur ett mer tekniskt, nyfiket och ständigt utvecklande perspektiv. Här kommer den:

Från början

Om vi hoppar över de första 20 åren av jämtländsk fostran, så återfanns jag på Uppsala universitet i början av nittiotalet, strävsamt studerande Kotler, masskommunikation och andra gamla teorier.

Jag köpte min första Mac i samma veva, vilket ledde till att den gamla trotjänaren från Facit bryskt blev utkonkurrerad. Innan de pipande modemen gav tillträde till den fantastiska webben fungerade datorn mest som ordbehandlare för festkrönikor till Norrlands Nation, samt en och annan timma av hysteriskt tetrisspelande (jag var faktiskt grym på Tetris), men snart var internetrevolutionen ett faktum.

I mitten

Min första webbsida lanserades 1996 för det reseföretag (Expeditionsresor) jag drev då. Kunderna var faktiskt rätt imponerade över teknikens under när de fick personliga sidor för sina arrangemang. Vi var nyfikna och ville testa hur mycket tekniken kunde hjälpa oss.

Svaret på det har jag fortfarande inte. Tekniken utvecklas ständigt och i en allt snabbare takt.

Vad är det som kan hjälpa företag att bli effektivare i sin kommunikation idag? Sociala medier, film och ruggigt bra storytelling är några exempel, men det viktigaste av allt är att kommunikationen hänger ihop och stärker varumärket.

Nutid

Jag skriver mycket, hela tiden faktiskt. Jag brinner för det skrivna ordet och för att hitta vägar att använda det till verktyg som ger varumärket vingar. Under åren som gått har hållbarhet blivit ett vanligare och vanligare inslag i mina uppdrag, allt från att skriva en hållbarhetsrapport till att ta fram strategier för förändringsarbete och hållbarhetskommunikation.

Två av mina närmaste företagarkollegor har känt samma sak och samtidigt som Covid-19 slog ned i världen startade vi ett gemensamt företag: Greengoat, med syftet att hjälpa företag att bli bättre på hållbarhet. Vi tar avstamp i vetenskapen och hjälper företag att förstå vad de behöver göra för att vara relevanta även imorgon.