Sociala medier

Idag är det nästan ett måste att finnas med i sociala medier. Varför då? Jo, för att både kunderna, medarbetarna och konkurrenterna antagligen finns där. Vill man behålla sina kunder och hitta nya idag krävs att man är tillgänglig för sina kunder, svarar på frågor och kommunicerar med dem där de befinner sig. Nästan sex miljoner svenskar finns på Facebook idag. Två miljoner på instagram, varje dag!

Analys av ditt företag

Tillsammans tittar vi på er kommunikation och hur sociala medier passar in i resten av er kommunikation. Sociala medier handlar om dialog och erbjuder ett helt nytt sätt att kommunicera. Det gäller att hitta rätt bland kanaler, budskap och ansats, men också definiera vilka resurser som krävs internt för att lyckas. Resultatet av analysen är en konkret kommunikationsplan att jobba efter.

Hur gör man

Sociala medier är inte svårt, men för att komma igång är det bra att ha grunderna klart för sig. Första steget kan vara en genomgång av vad sociala medier är och vad nyttan är av det. Avsätt ett par timmar, så kommer jag och berättar.

Komma igång

De första stapplande stegen, oavsett om det är en blogg, en facebooksida, ett twitterflöde eller vad det må vara, kan kännas just stapplande. Jag kan finnas kvar som en resurs i uppstartsskedet och hjälpa till med både innehåll, flöde och uppföljning.